Inge
Samen maken we de klacht duidelijk en bepalen we het doel. Soms moet een doel bijgesteld worden, maar als dat nieuwe doel dan gehaald wordt…, geweldig!
Bel 026-2022374

Bewegen is essentieel in de fysiotherapie. Ik heb altijd mijn best gedaan om zo gezond mogelijk te leven en heb zelf ook veel gesport. Tot mijn 18de heb ik wedstrijd-gezwommen. Daar ben ik mee gestopt toen ik op kamers ging om te studeren. Ik koos voor het vak fysiotherapie. Na die studie ben ik gaan volleyballen en nu squash ik. Inmiddels heb ik als fysiotherapeut alweer 15 jaar ervaring waarvan ruim 12 jaar bij Fysiotherapie Van Gilst.

Een band opbouwen

Fysiotherapie is een prachtig vak. Ik hou van het contact met mensen. Je bent samen met iemand aan het werk. Eén van de redenen die fysiotherapie zo leuk maakt is dat je mensen vaker dan één keer ziet. Je kunt echt een band met iemand opbouwen. Vooral onder oudere patiënten komt eenzaamheid veel voor. Ik maak altijd tijd voor een praatje. Dat persoonlijke contact is voor mij net zo belangrijk als voor de patiënt.

Bijblijven

Om mijn kennis up-to-date te houden volg ik geregeld cursussen en nascholing. Patiënten vragen wel eens naar nieuwe behandelmethodes, dan hebben ze ergens iets gelezen of van een kennis gehoord. Ik lees mij daar graag over in. Het komt steeds vaker voor dat een specialist in een ziekenhuis iemand gericht doorstuurt. Dan moet je ook volledig op de hoogte zijn van de materie. Zorgverzekeraars zijn bijvoorbeeld gestart met het vergoeden van looptherapie bij etalagebenen. Daardoor komen meer patiënten met die aandoening naar onze praktijk. Dit motiveert ons weer om onze kennis op een hoger plan te brengen.

Zelf aan de slag

We kunnen hier in de praktijk putten uit heel veel behandelmethodes, maar ik hou het meest van de methodes waarmee de patiënten uiteindelijk zelf thuis aan de slag kunnen. Dat ze goede oefeningen meekrijgen waardoor ze ons wat minder vaak nodig hebben, zoals met de McKenzie-therapie, en eerst zelf proberen iets aan hun klacht te doen. De zelfredzaamheid verhogen is voor mij altijd een mooi doel.

Doelen halen

Ik vind het belangrijk dat een fysiotherapeut verder kijkt dan alleen maar de klacht. Ik kijk goed naar wie ik tegenover mij heb. Sommige patiënten zijn zelf al heel gemotiveerd, sommige patiënten moeten gemotiveerd worden. Samen maken we de klacht duidelijk en bepalen we het doel. Geen enkele patiënt is hetzelfde, geen enkele klacht is hetzelfde. Soms moet een doel bijgesteld worden, maar als dat nieuwe doel dan gehaald wordt…, geweldig!

Inge