Goed herstellen van een hamstringblessure


Hoe ga je om met een hamstringblessure?

Een hamstringblessure is niet iets waar je rekening mee hield tijdens het sporten. Je gaf alles tijdens de laatste wedstrijd, maar het liep compleet anders dan je had verwacht. Voordat je het wist, lag je onderuit en ging je kapot van de pijn. Je hebt weleens gehoord dat een hamstringblessure snel een chronische klacht kan worden. Dit wil je natuurlijk het liefste voorkomen en dus ben je op zoek naar de beste begeleiding voor jouw hamstringblessure.

Voorkom een chronische blessure en maak een afspraak

Een hamstringblessure is een tikkeltje gevaarlijk. Het voelt namelijk alsof je spier sterk is, maar de souplesse ontbreekt. Dit zorgt voor een gevaarlijke combinatie, want voordat je het weet forceer je van alles. Veel mensen zijn met chronische klachten bij ons langsgekomen omdat ze hier nooit rekening mee hadden gehouden. Gelukkig kun jij dit voorkomen!

We doen er alles aan om jou in alle rust te laten herstellen van je hamstringblessure. Loop jezelf niet voorbij, maar boek in een rustig tempo vooruitgang. Dat is de beste manier!

hamstringblessure Arnhem

Hoe erg ben je er aan toe?

Natuurlijk wil je graag weten hoe ernstig jouw blessure is. Je hamstrings zijn een grote bundel spieren aan de achterkant van je bovenbeen. Een blessure aan deze grote bundel spieren, kun je onderverdelen in drie verschillende gradaties:

  • Een eerstegraads blessure. Dit is de meest lichte vorm. Het ontstaat hoofdzakelijk door een slechte warming-up. Meestal is de spier wat verrekt of zitten er kleine scheurtjes in de spiervezels. Vooral bij bewegingen maken voel je de pijn. Je kunt goed aanwijzen waar de pijn precies zit.
  • Een tweedegraads blessure. Ook deze blessure komt regelmatig voor. De pijn doet zich voor tijdens zowel het maken van bewegingen als in rusttoestand. De pijn is niet specifiek aan te wijzen. Veelal betreft het een geheel gebied dat pijnlijk is. Soms is er een blauwe plek te zien.
  • Een derdegraads blessure. Deze blessure komt gelukkig nauwelijks voor. Gelukkig maar, want dit is de meest ernstige vorm. Fysiotherapie is vaak niet voldoende om te kunnen herstellen. Veelal is er ook een operatie nodig.

Blijf in beweging

In beweging blijven is erg belangrijk. Daarom krijg je van ons een persoonlijk schema waarin je op rustige wijze beweegt. Daarmee houd jij je spieren soepel en ontspannen. We bouwen het geheel langzaam op, net zolang tot je volledig op krachttraining zit. Zwemmen is een sport die hierin trouwens perfect kan helpen. Daarmee vermijd je tevens overbelasting van je spieren.

Maak werk van je herstel. Kom langs bij Fysio Arnhem.

Blijven lopen met een hamstringblessure is gewoonweg niet verstandig. Daarmee beschadig je jezelf steeds meer. Er is dan ook geen enkele reden om niet bij ons langs te komen. Pak de telefoon of mail ons voor het maken van een afspraak. We helpen je graag als begeleider en motivator in het herstelproces.

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!