headerimage

Heb je last van Polsklachten?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Marilyn, praktijkassistent bij Fysio Arnhem. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Polsklachten.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830627 WhatsApp

Zorgvuldig herstel van een polsblessure

Zorgeloos kunnen appen

Je wilt het liefst weer zo snel mogelijk kunnen appen, zonder dat je last hebt van je pols. Eigenlijk komt het erop neer dat je gewoon weer de alledaagse dingen wilt kunnen doen. Berichtjes sturen met je smartphone hoort daar natuurlijk ook bij. Een blessure aan de pols is een vervelende blokkade hierin. Hoewel je er niet dood aan gaat, heb je wel veel pijn en wil je graag weer klachtenvrij zijn.

Wat is er aan de hand?

Het is natuurlijk handig om te weten wat er nu daadwerkelijk speelt. Waarschijnlijk ben je gevallen en heb je jezelf opgevangen met je handen. De banden en kapsels rondom je pols zijn daardoor flink opgerekt. Dit betekent dat de banden zijn beschadigd en daardoor ervaar je de nodige pijn.

Een behandeling bij Fysio Arnhem is erop gericht om je spieren weer vrij te maken. Deze hebben een flinke opdonder gehad en zijn daardoor stug en stram. Vervolgens brengen we ook de kracht weer terug in je spieren. Je polsen worden daardoor weer sterk en stevig.

Bij een lichte kneuzing aan je pols kun je al over een week klachtenvrij zijn

Is er sprake van een lichte kneuzing? Dan kun je vaak al na een week volledig klachtenvrij zijn. Als de kneuzing wat zwaarder is, kan het herstelproces iets langer duren. Gaandeweg het behandelingstraject zal je je al snel beter gaan voelen en ga je bovendien soepeler bewegen.

Hoe handel je bij een polsblessure?

Net gevallen en ongelukkig terechtgekomen? Doe dit:

  • Houd je pols koel; vier keer per dag 15 minuten met behulp van ijs of een coldpack
  • Neem voldoende rust; kom langs of bel Fysio Arnhem, dan zetten we een brace of tape. Eventueel kunnen we een drukverband aanleggen
  • Leg je pols altijd hoger dan je hart!

Breng kracht terug in je spieren

Spieren in je pols moeten weer krachtig worden. Daarom is het belangrijk in eerste instantie veel rust te nemen. Kleine oefeningen focussen zich vooral op de spieren. Het is namelijk de bedoeling dat deze weer soepel worden.

Is de ergste pijn achter de rug en zijn je spieren weer mooi los? Dan krijg je van ons de nodige rekoefeningen mee om de spieren weer lang te maken. Door de val zijn ze natuurlijk flink verkrampt. Uiteraard maken we gebruik van een persoonlijk programma dat voor jou is samengesteld. Kracht, coördinatie en beweeglijkheid van je spieren komen allemaal aan de orde.

Kom langs bij Fysio Arnhem en maak werk van je herstel

Net zoals bij elke andere blessure, is het belangrijk om niet met een polsblessure te blijven lopen. Dit bemoeilijkt namelijk het herstel en je richt daarmee alleen maar schade toe aan jezelf. Pak daarom de telefoon of stuur ons een e-mail om een eerste afspraak in te plannen.

Wat onze klanten zeggen

Chantal

Ik kon diezelfde dag nog terecht toen ik belde met mijn lichamelijke klacht. Eenmaal bij de praktijk zelf werden er vanwege COVID-19 bepaalde maatregelen toegepast, waar men zich goed aan houdt. Fijn geholpen door de therapeut zelf en tips voor thuis meegekregen.

Alex

Super! Vandaag gebeld voor een ‘noodafspraak’ als nieuwe patiënt en gelukt om vandaag nog terecht te kunnen.

Jacqueline

Een positief eerste gesprek, behandelaar kon zich goed inleven in mijn persoon en blessure. Er heerste een ontspannen sfeer en daardoor kon ik mijn probleem goed verwoorden.

1.671 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top