headerimage

Zoek je goede Handfysiotherapie?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Jeffrey, praktijkassistent bij Fysio Arnhem. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met Handfysiotherapie.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830627 WhatsApp

Handfysiotherapie bij Fysio Arnhem

Herstel snel bij klachten aan je hand of pols

Je hebt last van je hand, je pols en je wilt er iets aan doen. Misschien heb je zelf al het een en ander geprobeerd: rusten, cold-packs en trainen met rustige bewegingen. Helaas zonder resultaat.

Met onze handfysiotherapie helpen we je snel… en blijvend.

Ongeval, slijtage of operatie

Het kan zijn dat je klachten ontstonden door slijtage, ongeval bij het sporten, of bijvoorbeeld door overbelasting. Het kan ook dat je revalideert van een operatie aan een botbreuk in je pols of in je hand of bijvoorbeeld carpaal tunnel syndroom.

We kunnen veel voor je doen

Afhankelijk van je klacht zetten we verschillende behandeltechnieken in. Elke techniek heeft een eigen doel. Zo werken we aan de beweeglijkheid van je hand of pols. Of je krijgt een persoonlijk oefenprogramma om de kracht in je hand of pols te verbeteren. Als je moeite hebt met specifieke bewegingen of handelingen, krijg je oefeningen die je helpen bij het verbeteren van je motoriek. Gedurende het traject krijg je meer inzicht in wat er allemaal precies gebeurt in je hand als je beweegt. Je begrijpt wanneer het mis kan gaan, wat er dan misgaat en hoe jij dat kunt voorkomen.

Oefentherapie bij handfysiotherapie

Een belangrijk onderdeel van de behandeling doe je zelf. Je krijgt een persoonlijk oefenprogramma en een schema waarin je de oefeningen doet. Voor een snel en zorgvuldig herstel is het belangrijk dat je dat schema goed volgt. Blijf wel naar je lichaam luisteren en stop op tijd.

Massage bij handfysiotherapie

In veel gevallen zijn de spieren rondom de gewrichten verkrampt. Er zitten verklevingen en knopen in (meestal komt de pijn die je voelt van die spieren). Om zorgvuldig te herstellen van de klacht, zullen we die spieren weer helemaal op kracht brengen. Voordat het zover is, moeten ze wel helemaal vrij van knopen zijn: soepel en lang. In een aantal sessies —meestal om de dag— masseren we daarom de spieren los.

Spalken of braces

Omdat je spieren op dit moment je hand en pols niet kunnen beschermen en verstevigen, krijg je in sommige gevallen steun van buitenaf. Met spalken of braces is de veiligheid van het gewricht verzekerd, en kunnen je spieren echt even tot rust komen.

Bel of mail ons gerust!

Je kunt veel verschillende klachten aan je hand of pols hebben. Misschien heb je wel brandwonden, of RSI, triggerfinger, een verwonding aan je pezen of herstel je van een operatie. Blijf niet in vertwijfeling zitten met je klacht. Je kunt ons altijd bellen, mailen of een berichtje sturen via het contactformulier. We helpen je graag.

Wat onze klanten zeggen

Eva

Na de behandeling van mijn onderrug, slaap ik beter, kan ik langer zitten, geconcentreerder werken en heb ik in zijn algemeenheid meer energie. Ik weet zeker dat dat door het oefenprogramma komt dat ik kreeg. Ik doe het nog steeds.

Chantal

Ik kon diezelfde dag nog terecht toen ik belde met mijn lichamelijke klacht. Eenmaal bij de praktijk zelf werden er vanwege COVID-19 bepaalde maatregelen toegepast, waar men zich goed aan houdt. Fijn geholpen door de therapeut zelf en tips voor thuis meegekregen.

Bennie

De Whatsapp chatbot werkte heel goed, communicatie werd op maandagmorgen meteen overgenomen door een mens en de afspraak was moeiteloos gemaakt! Heel makkelijk en laagdrempelig! Ik heb meteen een goede indruk van de praktijk.

1.671 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top