headerimage

Heb je last van Schouderpijn?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Jeffrey, praktijkassistent bij Fysio Arnhem. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Schouderpijn.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830627 WhatsApp

Snel af zijn van je schouderklachten

Natuurlijk wil je het liefst zo snel mogelijk van je schouderklachten af zijn. Het is een pijn die je overal en altijd voelt. Of je je jas aantrekt, in bed gaat liggen of gewoon andere alledaagse dingen doet, het steekt altijd de kop op. Je wilt je niet beperken in je mogelijkheden, dus wil je zo snel mogelijk van de pijn af. Hoe pak je schouderpijn aan?

Schouderpijn komt veel voor

Een op de vijf mensen heeft weleens last van schouderpijn. Het kan plotseling ontstaan, maar vaak is het proces dat zich langzaam ontvouwt. De pijn is dan ook een uiting van iets dat al veel langer speelt.

Schouderpijn wordt vaak als intense pijn ervaren. Het is een zwaar gevoel en soms heb je het idee dat er van alles mis is. Het is een geruststellende gedachte dat dit vaak niet het geval is.

Schouderpijn ontstaan vaak door ingeklemde spieren en pezen. Vaak is je schoudergewricht uit balans en doen spieren niet wat ze moeten doen. Het gevolg is dat je de controle over je spieren kwijtraakt. Vaak raken ze bekneld en beperken ze jou in je mogelijkheden. En natuurlijk mag de pijn daarin ook niet worden vergeten.

Werken aan sterke spieren in je schouders

Net zoals bij de meeste klachten, is het belangrijk om een periode van rust in acht te nemen. Je kunt niet tot het uiterste gaan, ook al is het doel natuurlijk om de spieren in je schouders weer op kracht te brengen. Wist je trouwens dat het best uniek is wat je schouder allemaal kan? Je kunt er namelijk je arm alle kanten door op draaien. Gewrichten, spieren en pezen zorgen hiervoor. Bewegingen blijven daardoor gecontroleerd en vangen bovendien de nodige klappen op.

Vaak zijn de spieren in het gebied van je schouder sterk verzwakt. Je moet dus serieus aan het werk om zeker te zijn van duurzaam herstel als je last hebt van schouderklachten.

Rustige en gecontroleerde bewegingen

In eerste instantie gaan we aan de slag met oefeningen die je spieren soepel maken. Dit is zeker relevant als je knopen en verklevingen hebt in je schouder. Rustige en bedachtzame bewegingen bevorderen het herstel en geven je schouders rust en ruimte. Vaak ervaar je na een kort tijdsbestek al de nodige verbeteringen.

Een schema van herstel

Herstel van je schouder gaat pas echt beginnen als je start met krachttraining. Spieren krijgen daardoor hun controle terug waardoor het ook weer mogelijk wordt om complexe bewegingen te maken.

Die training die je van Fysio Arnhem krijgt, is helemaal op maat (en natuurlijk in goed overleg) opgesteld. Het is een schema van herstel dat zich richt op het herstellen en voorkomen van schouderpijn. De oefeningen komen voortdurend terug; steeds iets zwaarder en met iets meer herhalingen. Je voelt jezelf sterker worden en dat is precies de reden waarom je een afspraak maakt bij onze fysiotherapeut.

Wat onze klanten zeggen

Chantal

Ik kon diezelfde dag nog terecht toen ik belde met mijn lichamelijke klacht. Eenmaal bij de praktijk zelf werden er vanwege COVID-19 bepaalde maatregelen toegepast, waar men zich goed aan houdt. Fijn geholpen door de therapeut zelf en tips voor thuis meegekregen.

Alex

Super! Vandaag gebeld voor een ‘noodafspraak’ als nieuwe patiënt en gelukt om vandaag nog terecht te kunnen.

Bennie

De Whatsapp chatbot werkte heel goed, communicatie werd op maandagmorgen meteen overgenomen door een mens en de afspraak was moeiteloos gemaakt! Heel makkelijk en laagdrempelig! Ik heb meteen een goede indruk van de praktijk.

1.671 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top