headerimage

Heb je last van Peesontsteking knie?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Marilyn, praktijkassistent bij Fysio Arnhem. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Peesontsteking knie.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830627 WhatsApp

Goed herstellen van een peesontsteking

Snel herstellen van een peesontsteking

Een peesontsteking in je knie zorgt voor een flinke zwelling rondom de knie. Je gunt je knie de nodige rust, want hoe meer je deze beweegt, hoe pijnlijker het is. Het centrum van de pijn bevindt zich veelal onder de knieschijf, maar je hoeft maar iets te bewegen en de pijn straalt verder uit. Het liefste wil je weer zo snel mogelijk aan de slag om van alles te doen. Hoe kun je weer ontspannen sporten en gewoon alles doen wat je altijd deed?

Professionele steun voor een langdurig resultaat

Rust nemen bij een peesontsteking in je knie is erg belangrijk. Het is een venijnige klacht die niet vanzelf weggaat. Luister naar je lichaam om het tempo van herstel te kunnen bepalen. Bij Fysio Arnhem gaan we je helpen om de spieren in je knie te laten ontspannen. Dat neemt de druk van de zwelling weg en bovendien wordt het een stuk gemakkelijker om je knie weer te bewegen.

Het is natuurlijk de bedoeling dat de spieren weer op kracht komen. Dit is belangrijk om herhaling te voorkomen. Pijn is een belangrijke factor in het herstelproces. Zodra je pijn voelt, stoppen we met de oefeningen. We proberen alles zo rustig en bedachtzaam mogelijk te doen. Je zult zien dat na enkele weken de klachten minder worden en je spieren weer in kracht toenemen. Dit doen we net zolang tot je knie weer volledig genezen is.

Het zijn scheurtjes in je pees

Het is goed voor jou om te weten dat pezen de spieren in je botten met elkaar verbinden. Via de spier trekt een pees het bot heen en weer. Dat zorgt natuurlijk voor het nodige trekwerk. Dit is doorgaans geen probleem, ook niet bij overbelasting. Dit verandert als overbelasting systematisch wordt. Dit kan gebeuren door te hard te sporten of door voortdurend de verkeerde beweging te maken. Scheurtjes zorgen uiteindelijk voor de peesontsteking waar je nu last van hebt.

Een structurele verandering is noodzakelijk

Aangezien een peesontsteking het gevolg is van een systematische overbelasting, is het belangrijk dat we nadenken over je toekomst. Je wilt niet na een behandeling terugvallen. We kijken daarom niet alleen naar de oorzaak, maar ook naar oefeningen om gedragingen anders te doen. Daarmee blijft een klacht weg en dat is natuurlijk precies de bedoeling van de fysiotherapiebehandeling.

Maak werk van je herstel en plan een afspraak in

Ben je er klaar mee om al zolang last te hebben van je knie? Wacht dan niet langer met het maken van een afspraak, maar kom langs bij Fysio Arnhem. Wij begeleiden je graag in het herstelproces en nemen alle tijd voor jou als onze cliënt.

Wat onze klanten zeggen

Chantal

Ik kon diezelfde dag nog terecht toen ik belde met mijn lichamelijke klacht. Eenmaal bij de praktijk zelf werden er vanwege COVID-19 bepaalde maatregelen toegepast, waar men zich goed aan houdt. Fijn geholpen door de therapeut zelf en tips voor thuis meegekregen.

Bennie

De Whatsapp chatbot werkte heel goed, communicatie werd op maandagmorgen meteen overgenomen door een mens en de afspraak was moeiteloos gemaakt! Heel makkelijk en laagdrempelig! Ik heb meteen een goede indruk van de praktijk.

Jacqueline

Een positief eerste gesprek, behandelaar kon zich goed inleven in mijn persoon en blessure. Er heerste een ontspannen sfeer en daardoor kon ik mijn probleem goed verwoorden.

1.671 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top