headerimage

Heb je last van Hamstringklachten?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Jeffrey, praktijkassistent bij Fysio Arnhem. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Hamstringklachten.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830627 WhatsApp

Goed herstellen van een hamstringblessure

Hoe ga je om met een hamstringblessure?

Een hamstringblessure is niet iets waar je rekening mee hield tijdens het sporten. Je gaf alles tijdens de laatste wedstrijd, maar het liep compleet anders dan je had verwacht. Voordat je het wist, lag je onderuit en ging je kapot van de pijn. Je hebt weleens gehoord dat een hamstringblessure snel een chronische klacht kan worden. Dit wil je natuurlijk het liefste voorkomen en dus ben je op zoek naar de beste begeleiding voor jouw hamstringblessure.

Voorkom een chronische blessure en maak een afspraak

Een hamstringblessure is een tikkeltje gevaarlijk. Het voelt namelijk alsof je spier sterk is, maar de souplesse ontbreekt. Dit zorgt voor een gevaarlijke combinatie, want voordat je het weet forceer je van alles. Veel mensen zijn met chronische klachten bij ons langsgekomen omdat ze hier nooit rekening mee hadden gehouden. Gelukkig kun jij dit voorkomen!

We doen er alles aan om jou in alle rust te laten herstellen van je hamstringblessure. Loop jezelf niet voorbij, maar boek in een rustig tempo vooruitgang. Dat is de beste manier!

Hoe erg ben je er aan toe?

Natuurlijk wil je graag weten hoe ernstig jouw blessure is. Je hamstrings zijn een grote bundel spieren aan de achterkant van je bovenbeen. Een blessure aan deze grote bundel spieren, kun je onderverdelen in drie verschillende gradaties:

  • Een eerstegraads blessure. Dit is de meest lichte vorm. Het ontstaat hoofdzakelijk door een slechte warming-up. Meestal is de spier wat verrekt of zitten er kleine scheurtjes in de spiervezels. Vooral bij bewegingen maken voel je de pijn. Je kunt goed aanwijzen waar de pijn precies zit.
  • Een tweedegraads blessure. Ook deze blessure komt regelmatig voor. De pijn doet zich voor tijdens zowel het maken van bewegingen als in rusttoestand. De pijn is niet specifiek aan te wijzen. Veelal betreft het een geheel gebied dat pijnlijk is. Soms is er een blauwe plek te zien.
  • Een derdegraads blessure. Deze blessure komt gelukkig nauwelijks voor. Gelukkig maar, want dit is de meest ernstige vorm. Fysiotherapie is vaak niet voldoende om te kunnen herstellen. Veelal is er ook een operatie nodig.

Blijf in beweging

In beweging blijven is erg belangrijk. Daarom krijg je van ons een persoonlijk schema waarin je op rustige wijze beweegt. Daarmee houd jij je spieren soepel en ontspannen. We bouwen het geheel langzaam op, net zolang tot je volledig op krachttraining zit. Zwemmen is een sport die hierin trouwens perfect kan helpen. Daarmee vermijd je tevens overbelasting van je spieren.

Maak werk van je herstel. Kom langs bij Fysio Arnhem.

Blijven lopen met een hamstringblessure is gewoonweg niet verstandig. Daarmee beschadig je jezelf steeds meer. Er is dan ook geen enkele reden om niet bij ons langs te komen. Pak de telefoon of mail ons voor het maken van een afspraak. We helpen je graag als begeleider en motivator in het herstelproces.

Wat onze klanten zeggen

Chantal

Ik kon diezelfde dag nog terecht toen ik belde met mijn lichamelijke klacht. Eenmaal bij de praktijk zelf werden er vanwege COVID-19 bepaalde maatregelen toegepast, waar men zich goed aan houdt. Fijn geholpen door de therapeut zelf en tips voor thuis meegekregen.

Bennie

De Whatsapp chatbot werkte heel goed, communicatie werd op maandagmorgen meteen overgenomen door een mens en de afspraak was moeiteloos gemaakt! Heel makkelijk en laagdrempelig! Ik heb meteen een goede indruk van de praktijk.

Alex

Super! Vandaag gebeld voor een ‘noodafspraak’ als nieuwe patiënt en gelukt om vandaag nog terecht te kunnen.

1.671 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top