headerimage

Heb je last van Gescheurde enkelbanden?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Marilyn, praktijkassistent bij Fysio Arnhem. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Gescheurde enkelbanden.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830627 WhatsApp

Fysio Arnhem, specialist in gescheurde enkelbanden

Gescheurde enkelbanden, wat nu?

Gescheurde enkelbanden voelen dramatisch aan en doen bovendien ontzettend veel pijn. Schreeuwend lag je op de grond. Gelukkig kwam je al snel op de Spoedeisende Hulp terecht en kreeg je iets voor de pijn. Hoewel de pijn nu minder is en je rust houdt, zoek je nog wel deskundige begeleiding bij je toekomstige herstel. Hoe pak je dat slim aan?

Volg het advies op van de Spoedeisende Hulp

Het is belangrijk het advies van de Spoedeisende Hulp op te volgen. Neem voldoende rust in acht. Hoewel je misschien niet langs kunt komen in onze praktijk, willen wij je wel graag zien. We willen tenslotte het herstel optimaal voorbereiden. Je kunt ons daarom mailen of bellen, zodat wij bij je langs kunnen komen.

Natuurlijk heb je van de Spoedeisende Dienst aanwijzingen gekregen om goed voor de gescheurde enkelbanden te zorgen. Hou je daar te allen tijde aan. Het is gemakkelijk om deze adviezen te vergeten als de nood niet langer hoog is. Toch kun je maar beter doen wat er gezegd is, om blijvende schade te voorkomen.

Dus: rust, ijs, compressie en je voet hoog houden. Dan zien we je snel bij jou thuis!

Je probleem is groter dan je enkel alleen

Gescheurde enkelbanden zijn natuurlijk vervelend en pijnlijk, maar het probleem zit dieper. Je klachten zijn waarschijnlijk ontstaan door het aannemen van een verkeerde houding, het doen van een rare beweging of door middel van overbelasting. De oorzaak van je klacht kan tussen de gehele beweegketen van je heup tot je voet zitten. Daarom doen we lichamelijk onderzoek en kijken we of je spieren nog werken en checken we bovendien je houding. Het programma dat we samenstellen, is gericht op een goede houding en beweging. Dankzij dit programma op maat weet je steeds beter waar je op moet letten en leer je de grenzen van je lichaam te respecteren.

Begeleiding door een specialist van Fysio Arnhem

Goede begeleiding is bij gescheurde enkelbanden erg belangrijk. Hoe sneller je die krijgt, hoe eerder je hersteld bent van je klachten. Het aanleggen van brace of tape is belangrijk. Bovendien zijn er lichte oefeningen die je kunt doen om je spieren soepel te houden. Het traject op maat is gebaseerd op een methodische standaard, maar met volop ruimte voor jouw specifieke klacht.

Houd er rekening mee dat herstel van gescheurde enkelbanden best wat tijd kost. Dat je halverwege misschien graag sneller wilt dan je kunt en dat het ons advies is dat je dit beter niet kunt doen. Het is soms een tikkeltje frustrerend, maar we helpen je er uiteindelijk helemaal doorheen.

Wat onze klanten zeggen

Alex

Super! Vandaag gebeld voor een ‘noodafspraak’ als nieuwe patiënt en gelukt om vandaag nog terecht te kunnen.

Jacqueline

Een positief eerste gesprek, behandelaar kon zich goed inleven in mijn persoon en blessure. Er heerste een ontspannen sfeer en daardoor kon ik mijn probleem goed verwoorden.

Eva

Na de behandeling van mijn onderrug, slaap ik beter, kan ik langer zitten, geconcentreerder werken en heb ik in zijn algemeenheid meer energie. Ik weet zeker dat dat door het oefenprogramma komt dat ik kreeg. Ik doe het nog steeds.

1.671 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top