headerimage

Heb je last van Verstuikte enkel?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Marilyn, praktijkassistent bij Fysio Arnhem. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Verstuikte enkel.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830627 WhatsApp

We helpen je bij een voorspoedig herstel van je enkelblessure bij Fysio Arnhem

Herhaling voorkomen

Het gebeurde voordat je er erg in had. Je maakte een rare struikeling en je werd gewoon misselijk van de pijn. Thuis legde je direct ijs op je enkel en zover het gaat probeer je kleine stukjes te lopen. Je zoekt op internet naar manieren om herhaling te voorkomen en tips hoe je je enkel het beste kunt helpen.

Het komt erop neer dat je twee dingen wenst: dat de enkelblessure snel over is en het voorkomen van een zwakke plek in je enkel.

Een zwakke plek voorkom je door goede zorg

Als je eenmaal je enkel verstuikt hebt, is de kans aanwezig dat dit nogmaals gebeurt. Vaak is dit het geval als je te snel vooruit wilt gaan of als je enkel nog niet volledig is genezen. Het voortzetten van krachttraining bij een enkelblessure is erg belangrijk.

Het risico op herhaling kun je voorkomen door te werken aan sterke spieren. Zodra de pijn weg is, wil dat niet zeggen dat je volledig bent genezen. Spieren in je enkel zijn veelal zwak. Het kan een tijdje goed gaan, maar het is ook mogelijk dat je klachten terugkeren. Hoe vaker dat voorkomt, hoe zwakker de plek in je enkel is.

Veilig werken aan sterke spieren in je enkel

Wil je dat de spieren in je enkel weer sterk worden? Dan is een volledig herstelproces erg belangrijk. Je enkelblessure heeft gezorgd voor verklevingen, waardoor je spieren niet los en soepel kunt trainen. In eerste instantie is het belangrijk om voldoende rust in acht te nemen. Je doet alleen kleine en milde oefeningen. Hulp van buitenaf realiseer je met een tapebandage of brace.

Sterke spieren, een betere houding en goede manier van bewegen

Een persoonlijk beweegprogramma van Fysio Arnhem helpt je om volledig te herstellen en de spieren rondom je enkels te versterken. Het is belangrijk dat je je houdt aan het schema om herhaling te voorkomen. Natuurlijk vertellen we je ook alles over de oorzaken achter de verzwikking en wat je kunt doen om herhaling te verkleinen.

Maak een afspraak bij Fysio Arnhem

Herstel van een enkelblessure wordt een stuk lastiger als je er te lang mee blijft lopen. Wat je ook excuus ook is om niet langs te hoeven komen, doe het niet. Pak de telefoon of schrijf ons een e-mail om je eerste afspraak bij Fysio Arnhem in te plannen.

Wat onze klanten zeggen

Eva

Na de behandeling van mijn onderrug, slaap ik beter, kan ik langer zitten, geconcentreerder werken en heb ik in zijn algemeenheid meer energie. Ik weet zeker dat dat door het oefenprogramma komt dat ik kreeg. Ik doe het nog steeds.

Bennie

De Whatsapp chatbot werkte heel goed, communicatie werd op maandagmorgen meteen overgenomen door een mens en de afspraak was moeiteloos gemaakt! Heel makkelijk en laagdrempelig! Ik heb meteen een goede indruk van de praktijk.

Chantal

Ik kon diezelfde dag nog terecht toen ik belde met mijn lichamelijke klacht. Eenmaal bij de praktijk zelf werden er vanwege COVID-19 bepaalde maatregelen toegepast, waar men zich goed aan houdt. Fijn geholpen door de therapeut zelf en tips voor thuis meegekregen.

1.671 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top