headerimage

Zoek je goede Kinderfysiotherapie?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Jeffrey, praktijkassistent bij Fysio Arnhem. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met Kinderfysiotherapie.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830627 WhatsApp

Kinderfysiotherapie bij Fysio Arnhem

Wat is kinderfysiotherapie?

Kinderen groeien en zijn volop in ontwikkeling. Dit betekent dat ze met het ouder worden toenemen in lengte en gewicht en dat de vaardigheden van kinderen op verschillende ontwikkelingsgebieden: lichamelijke beweeglijkheid, verstand, emoties en spraak-taal. Deze breiden zich uit en nemen toe in ingewikkeldheid. Dit leidt ertoe dat het kinderfysiotherapeutisch onderzoek- en behandelproces afgestemd moet zijn op de leeftijd van het kind. Een kinderfysiotherapeut is dan ook een gespecialiseerde fysiotherapeut die kennis en inzicht heeft van de normale groei- en ontwikkeling op de kinderleeftijd om zo een normale ontwikkeling te kunnen onderscheiden van een afwijkende ontwikkeling.

Verder kan de kinderfysiotherapeut aandoeningen herkennen, onderzoeken en behandelen die alleen voorkomen bij kinderen. Het doel van kinderfysiotherapie is een positieve bijdrage leveren aan de meest ‘optimale’ deelname van het kind in de lichamelijke en sociale omgeving. Er is geen verwijsbrief nodig van een huisarts om een afspraak te maken bij de kinderfysiotherapeut.

Met wat voor klachten kan je kind terecht bij de kinderfysiotherapeut?

  • Lichamelijke klachten
  • Ademhalingsklachten
  • Neurologische aandoeningen
  • Stofwisselingsziekten
  • Onbegrepen klachten die invloed hebben op de lichamelijke ontwikkeling

Wat doet de kinderfysiotherapeut?

Bij de eerste afspraak zal er een intakegesprek plaatsvinden en vervolgens een onderzoek. Nadat de hulpvraag is vastgesteld wordt er een observatie gedaan van jou kind om vervolgens testen af te nemen. De resultaten van het onderzoek worden vervolgens besproken met jou als ouder/verzorger. Tot slot wordt het behandelplan opgesteld. Het kind zal tijdens de behandelingen op een spelenderwijs gestimuleerd worden om nieuwe motorische uitdagingen aan te gaan en hierdoor zullen vaardigheden verbeteren. Tijdens de behandelingen staat de hulpvraag centraal.

Wat onze klanten zeggen

Jacqueline

Een positief eerste gesprek, behandelaar kon zich goed inleven in mijn persoon en blessure. Er heerste een ontspannen sfeer en daardoor kon ik mijn probleem goed verwoorden.

Chantal

Ik kon diezelfde dag nog terecht toen ik belde met mijn lichamelijke klacht. Eenmaal bij de praktijk zelf werden er vanwege COVID-19 bepaalde maatregelen toegepast, waar men zich goed aan houdt. Fijn geholpen door de therapeut zelf en tips voor thuis meegekregen.

Eva

Na de behandeling van mijn onderrug, slaap ik beter, kan ik langer zitten, geconcentreerder werken en heb ik in zijn algemeenheid meer energie. Ik weet zeker dat dat door het oefenprogramma komt dat ik kreeg. Ik doe het nog steeds.

1.671 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top