headerimage

Zoek je goede Sportfysiotherapie?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Marilyn, praktijkassistent bij Fysio Arnhem. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met Sportfysiotherapie.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830627 WhatsApp

Sportfysiotherapie bij Fysio Arnhem

Hoe kun je snel herstellen na een sportblessure?

Een sportblessure kan zich op verschillende manieren voordoen. Elke sport heeft natuurlijk zijn eigen zwakke plekken. Een knie- of enkelblessure komt natuurlijk veel voor bij voetballen. Een hamstringblessure komt veelvuldig voor bij hardlopen. Je komt er vanaf door langs te komen bij Fysio Arnhem.

Is er sprake van pech of is er toch meer aan de hand?

Een blessure kan plotseling ontstaan tijdens het sporten. Wellicht heb je een tijdje verkeerd bewogen, te zwaard getraind of een foutieve houding aangenomen. Langdurig dezelfde beweging doen, werkt blessures in de hand.

Elke sport heeft zijn ‘blessureklassiekers’

Als fysiotherapeut vinden we sporten natuurlijk prima. Het is namelijk goed voor spieren, botten en pezen. Toch kan er bij intensief sporten van alles misgaan. Voetblessures zijn blessureklassiekers bij hardlopers, terwijl elleboogblessures veel voorkomen bij golfers, hockeyers en tennissers.

Sportblessures behandelen met een persoonlijk programma

Als je last hebt van een sportblessure, is het belangrijk als je een programma op maat krijgt bij een fysiotherapeut. In onze praktijk richten we ons op verlichting van de pijn, maar ook soepele en sterke spieren. Dat vraagt van jou in eerste instantie om de nodige rust. Lastig, zeker als je sportief bent, maar wel noodzakelijk. Ons programma is erop gericht om jou zo snel mogelijk weer aan het sporten te krijgen, maar we doen er tevens alles aan om overbelasting te voorkomen.

Verklevingen en knopen weghalen

Spieren rondom het blessuregebied zijn veelal verstoord. Ze zijn niet alleen verkrampt, er zitten vaak ook knopen en verklevingen in. Het is ons doel deze eruit te halen. Daarmee wordt de kans op herhaling verkleind.

Werken aan sterke spieren dankzij persoonlijke training

Pas aan het einde van de behandeling gaan we aan de slag met krachtherstel. Dit doen we niet overhaast. We werken aan een goede warming-up en cooling-down. Deze zijn van groot belang als je met krachttraining aan de slag gaat. We houden in alles rekening met je mogelijkheden en beperkingen. Bovendien zijn jouw houding en manier van bewegen belangrijk in je herstelproces.

Wat onze klanten zeggen

Alex

Super! Vandaag gebeld voor een ‘noodafspraak’ als nieuwe patiënt en gelukt om vandaag nog terecht te kunnen.

Chantal

Ik kon diezelfde dag nog terecht toen ik belde met mijn lichamelijke klacht. Eenmaal bij de praktijk zelf werden er vanwege COVID-19 bepaalde maatregelen toegepast, waar men zich goed aan houdt. Fijn geholpen door de therapeut zelf en tips voor thuis meegekregen.

Jacqueline

Een positief eerste gesprek, behandelaar kon zich goed inleven in mijn persoon en blessure. Er heerste een ontspannen sfeer en daardoor kon ik mijn probleem goed verwoorden.

1.671 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top