headerimage

Heb je last van Rugpijn?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Jeffrey, praktijkassistent bij Fysio Arnhem. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Rugpijn.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830627 WhatsApp

Een voorspoedig herstel van je rugklachten

Misselijk van de pijn in je onderrug

Pijn in de onderrug brengt allerlei verschillende bijverschijnselen met zich mee. Je kunt er zwaar door gaan ademen, zweten of moe en geïrriteerd zijn. Dat mag, want je bent uit balans. Hoewel het een lichamelijk verschijnsel is, kun je er jezelf behoorlijk naar door voelen. Professionele begeleiding is daarom belangrijk. Je wilt namelijk iets doen om de rugpijn te lijf te gaan.

De rug is een zwakke plek

De rug is voor veel mensen een zwakke plek. Een op de vier mensen heeft weleens last van rugklachten. Rust nemen is belangrijk. Toch overschrijden mensen al snel weer hun lichamelijke grenzen. Hoewel het een tijdje goed gaat, keert de klacht op een gegeven moment weer terug. De rug blijft een zwakke plek. Wat kun je er nu aan doen om klachten in de toekomst te voorkomen?

 

Je rugklacht heeft geschiedenis

Rugklachten openbaren zich vooral bij het doen van een bepaalde beweging. Bijvoorbeeld toen je bukte of je een kastje wilde ophangen. Plotseling stond je daar, helemaal stijf van de pijn.

Veel mensen weten exact het moment van de rugpijn te benoemen. Toch doet het moment er niet zo toe. Het is vaak de druppel geweest die de emmer heeft doen overlopen. Eigenlijk gaat het al veel langer niet goed met de rug. Zwakke plekken ontstaan vooral doordat gedurende een lange tijd een verkeerde houding wordt aangenomen. Dat geldt ook als je voortdurend dezelfde beweging maakt of jij jezelf overbelast tijdens het sporten.

Spieren werken altijd uit alle macht om je rug sterk en stevig te houden. Ze corrigeren niet alleen, maar proberen ook pijnplekken te ontzien. Toch zijn de spieren in je rug daar niet voor bedoeld. Door je rug voortdurend te zwaar te belasten, worden rugklachten geforceerd. Die ene draai of beweging is dan veelal het laatste zetje.

Een persoonlijke behandeling bij Fysio Arnhem, gericht op een langdurig resultaat

In onze praktijk wordt nauw samengewerkt met cliënten. We willen niet alleen een goed beeld van je klacht en geschiedenis krijgen, maar je ook helpen te voorkomen dat rugklachten opnieuw terugkeren. Daarom stellen wij een programma op waarin je diverse stappen onderneemt om je rug te laten herstellen. Maak daarom een afspraak met onze fysiotherapeut in Arnhem!

Wat onze klanten zeggen

Eva

Na de behandeling van mijn onderrug, slaap ik beter, kan ik langer zitten, geconcentreerder werken en heb ik in zijn algemeenheid meer energie. Ik weet zeker dat dat door het oefenprogramma komt dat ik kreeg. Ik doe het nog steeds.

Chantal

Ik kon diezelfde dag nog terecht toen ik belde met mijn lichamelijke klacht. Eenmaal bij de praktijk zelf werden er vanwege COVID-19 bepaalde maatregelen toegepast, waar men zich goed aan houdt. Fijn geholpen door de therapeut zelf en tips voor thuis meegekregen.

Andre

Lekker snel doorpakken! Ik werd meteen vriendelijk geholpen en had de volgende dag een afspraak. Ik kreeg ook meteen een behandeling (niet alleen maar praten).

1.671 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top