headerimage

Zoek je goede Fysiotherapie?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Marilyn, praktijkassistent bij Fysio Arnhem. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met Wat is fysiotherapie?.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830627 WhatsApp

Wat is fysiotherapie?

Houding en beweging staan centraal

Fysiotherapie is een specialisme binnen de gezondheidszorg die zich richt op houding en beweging. Alles dat ervoor zorgt dat je kunt bewegen, daar heeft een fysiotherapeut kennis van. Dit zijn bijvoorbeeld spieren, gewrichten en zenuwen. Zodra je pijn ervaart, kampt met blessures of iets anders ervaart, kun je een afspraak maken bij Fysio Arnhem. Juist ook voor mensen die chronisch ziek zijn, kan een bezoek aan de fysiotherapeut een uitkomst zijn.

Er zijn nog duizend-en-één andere klachten, symptomen en vraagstukken die we in onze praktijk kunnen behandelen. Soms heeft iemand last van onverklaarbare nekklachten. Andere mensen komen bij ons langs omdat ze worstelen met ziektes zoals Parkinson of Osteoporose.

Wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen? Dan doe je er goed aan om een afspraak bij ons te in te plannen. Dat neemt niet alleen de onzekerheid weg over je klachten, we kunnen dan ook doelgerichte behandeling opstellen. Je weet dan direct waar je aan toe bent.

Een persoonlijke behandeling op maat

Elk individu die een afspraak maakt bij de fysiotherapeut, heeft een persoonlijk proces. Logisch natuurlijk, want het gaat om jou en jouw manier van bewegen. Hoewel een fysiotherapeut je de nodige tips geeft, ben jij degene die uiteindelijk het werk verzet. Je krijgt van ons de nodige oefeningen die je begeleiden in je proces.

Het doel van de behandeling is om het behandelplan voor jou te laten zorgen. Het is de bedoeling dat je vooruit gaat, maar je wilt natuurlijk niets forceren. Daarom zijn soepele en sterke spieren belangrijk.

Werken aan herstel en verandering

Tijdens een behandeling wordt er gewerkt aan een tweetal zaken: herstel door middel van rust en lichte oefeningen en het veranderen dat wat nodig is om blessures te voorkomen. Dit betekent dat je soms iets moet aanpassen in je houding of dat je een wijziging doorvoert in je warming-up.

Kies voor een geregistreerde fysiotherapeut

Sta je op het punt een afspraak te maken bij een fysiotherapeut? Kies dan voor een fysiotherapeut die beschikt over een BIG-registratie en tevens is aangesloten bij een beroepsvereniging. Daarmee heb je de garantie dat de kwaliteit van zorg goed geregeld is. Natuurlijk moet er ook een klik zijn tussen jou en je fysiotherapeut. Dit komt de behandeling altijd ten goede. Verder doet ook de behandeling jou aan te spreken. Kortom, zaken waar je rekening mee dient te houden bij je keuze voor een fysiotherapeut.

Wat onze klanten zeggen

Chantal

Ik kon diezelfde dag nog terecht toen ik belde met mijn lichamelijke klacht. Eenmaal bij de praktijk zelf werden er vanwege COVID-19 bepaalde maatregelen toegepast, waar men zich goed aan houdt. Fijn geholpen door de therapeut zelf en tips voor thuis meegekregen.

Andre

Lekker snel doorpakken! Ik werd meteen vriendelijk geholpen en had de volgende dag een afspraak. Ik kreeg ook meteen een behandeling (niet alleen maar praten).

Eva

Na de behandeling van mijn onderrug, slaap ik beter, kan ik langer zitten, geconcentreerder werken en heb ik in zijn algemeenheid meer energie. Ik weet zeker dat dat door het oefenprogramma komt dat ik kreeg. Ik doe het nog steeds.

1.671 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top