headerimage

Heb je last van Osteoporose?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Marilyn, praktijkassistent bij Fysio Arnhem. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Osteoporose.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830627 WhatsApp

Osteoporose en fysiotherapie

Botontkalking: leven zonder angst

Botontkalking wordt vaak bij toeval ontdekt of wanneer je bijvoorbeeld iets gebroken hebt. Dit kan een heup of pols zijn. Toch kun je vaak al eerder last hebben van pijnlijke botten. Het voelt alsof je lichaam je in de steek laat. Het wordt voor jou een stuk lastiger om een actief leven te leiden. Bovendien wil je niet voortdurend in een bepaalde angst leven.

Sterker, beter en slimmer dankzij de juiste begeleiding

  • Botten kun je extra bescherming geven door de spierkracht te vergroten. Daarmee verklein je tevens het risico op vallen en blijft je lijf in een betere conditie.
  • Je houding en manier van bewegen zijn eveneens belangrijk. Als je pijn hebt, pas je automatisch je bewegingen aan om pijn zoveel mogelijk te vermijden. Als we met pijnbestrijding aan de slag gaan, helpen wij je tegelijkertijd om je balans te hervinden.
  • Als fysiotherapeut kunnen wij je ook informeren over je klachten, het verloop ervan, wat de gevolgen zijn en hoe je toch zo actief mogelijk kunt blijven, met of zonder hulpmiddelen.
  • We kunnen ook bij je langskomen om je te adviseren over aanpassingen bij jou thuis.

Welke stappen kun je zelf zetten?

Voor het beste resultaat ben je niet alleen afhankelijk van de fysiotherapeut, maar kun je ook zelf belangrijke keuzes maken. Het is van belang om voldoende calcium binnen te krijgen. Je voedingspatroon dien je aan te passen en pak ook het nodige zonlicht mee. Stop vooral met roken en beperk de inname van koffie en alcohol.

Voldoende bewegen is belangrijk om je vitaliteit en structuur in je botten te bewaren. Probeer te bewegen en te belasten. We kunnen hierbij ons programma rekening mee houden.

Bijna elke activiteit die je doet is goed, als het maar met enige regelmaat is. Dit kan bijvoorbeeld wandelen en fietsen zijn. Qua sporten die veel van je botten vragen en daarom goed voor je zijn, kun je bijvoorbeeld denken aan hardlopen en tennissen.

Werk aan een zorgvuldig herstel

Juist bij botontkalking kunnen we in elk stadium van je ziekte iets voor je betekenen. Je kunt specifieke bewegingen bij ons oefenen, maar we kunnen ook met jou werken aan je uithoudingsvermogen of je voorzien van de nodige tips en adviezen. Neem daarom contact met ons op voor het maken van een afspraak!

Wat onze klanten zeggen

Jacqueline

Een positief eerste gesprek, behandelaar kon zich goed inleven in mijn persoon en blessure. Er heerste een ontspannen sfeer en daardoor kon ik mijn probleem goed verwoorden.

Eva

Na de behandeling van mijn onderrug, slaap ik beter, kan ik langer zitten, geconcentreerder werken en heb ik in zijn algemeenheid meer energie. Ik weet zeker dat dat door het oefenprogramma komt dat ik kreeg. Ik doe het nog steeds.

Chantal

Ik kon diezelfde dag nog terecht toen ik belde met mijn lichamelijke klacht. Eenmaal bij de praktijk zelf werden er vanwege COVID-19 bepaalde maatregelen toegepast, waar men zich goed aan houdt. Fijn geholpen door de therapeut zelf en tips voor thuis meegekregen.

1.671 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top