Goed herstellen van een peesontsteking


Snel herstellen van een peesontsteking

Een peesontsteking in je knie zorgt voor een flinke zwelling rondom de knie. Je gunt je knie de nodige rust, want hoe meer je deze beweegt, hoe pijnlijker het is. Het centrum van de pijn bevindt zich veelal onder de knieschijf, maar je hoeft maar iets te bewegen en de pijn straalt verder uit. Het liefste wil je weer zo snel mogelijk aan de slag om van alles te doen. Hoe kun je weer ontspannen sporten en gewoon alles doen wat je altijd deed?

Professionele steun voor een langdurig resultaat

Rust nemen bij een peesontsteking in je knie is erg belangrijk. Het is een venijnige klacht die niet vanzelf weggaat. Luister naar je lichaam om het tempo van herstel te kunnen bepalen. Bij Fysio Arnhem gaan we je helpen om de spieren in je knie te laten ontspannen. Dat neemt de druk van de zwelling weg en bovendien wordt het een stuk gemakkelijker om je knie weer te bewegen.

Het is natuurlijk de bedoeling dat de spieren weer op kracht komen. Dit is belangrijk om herhaling te voorkomen. Pijn is een belangrijke factor in het herstelproces. Zodra je pijn voelt, stoppen we met de oefeningen. We proberen alles zo rustig en bedachtzaam mogelijk te doen. Je zult zien dat na enkele weken de klachten minder worden en je spieren weer in kracht toenemen. Dit doen we net zolang tot je knie weer volledig genezen is.

Het zijn scheurtjes in je pees

Het is goed voor jou om te weten dat pezen de spieren in je botten met elkaar verbinden. Via de spier trekt een pees het bot heen en weer. Dat zorgt natuurlijk voor het nodige trekwerk. Dit is doorgaans geen probleem, ook niet bij overbelasting. Dit verandert als overbelasting systematisch wordt. Dit kan gebeuren door te hard te sporten of door voortdurend de verkeerde beweging te maken. Scheurtjes zorgen uiteindelijk voor de peesontsteking waar je nu last van hebt.

peesontsteking knie Arnhem

Een structurele verandering is noodzakelijk

Aangezien een peesontsteking het gevolg is van een systematische overbelasting, is het belangrijk dat we nadenken over je toekomst. Je wilt niet na een behandeling terugvallen. We kijken daarom niet alleen naar de oorzaak, maar ook naar oefeningen om gedragingen anders te doen. Daarmee blijft een klacht weg en dat is natuurlijk precies de bedoeling van de fysiotherapiebehandeling.

Maak werk van je herstel en plan een afspraak in

Ben je er klaar mee om al zolang last te hebben van je knie? Wacht dan niet langer met het maken van een afspraak, maar kom langs bij Fysio Arnhem. Wij begeleiden je graag in het herstelproces en nemen alle tijd voor jou als onze cliënt.

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!