Succesvol herstellen van een knieblessure


Probleemloos kunnen sporten

De pijn in de knie voel je dagelijks, bijna op elk moment van de dag. Bewegen gaat lastig, of het nu lopen of staan is. Het is een zeurende en vermoeiende pijn en het staat je eigenlijk in alles in de weg. Hoewel je het liefste sport en buiten bent, gaat dat helaas een stuk lastiger. Je zoekt daarom een oplossing. Hoe kun je zo snel mogelijk weer alles doen?

Een knieblessure kost tijd

Net zoals bij veel andere blessures, kost een knieblessure vaak tijd. Niet alleen de pijn is frustrerend, juist ook de periode van herstel die zolang lijkt te duren. Zijn je kniebanden gescheurd? Dan is het sowieso belangrijk om de eerste 3 maanden rust te houden. Je mag alleen lichte oefeningen doen om je spieren en gewrichten soepel te houden. Eventueel kunnen wij je helpen bij het aanleggen van een kniebrace.

Zoals je zelf wellicht begrijpt, doen wij er alles aan om je zo snel mogelijk te laten herstellen. Toch dien je er rekening mee te houden dat je soms maanden niet kunt sporten. Het negeren hiervan heeft weinig zin, want chronische klachten zit je natuurlijk niet op te wachten. Gelukkig kunnen wij je een aangepast beweegprogramma bieden en je optimaal verder begeleiden in je herstelproces.

De ene knieblessure is de andere niet

Knieblessures zijn er natuurlijk in alle soorten en maten. De basis voor een blessure is vaak al een tijd geleden gelegd. Je kunt bijvoorbeeld herhaaldelijk een verkeerde beweging hebben gemaakt. Zowel de kraakbeenlaag als het kraakbeenweefsel zijn daardoor beschadigd. Een knieblessure ontstaat hoofdzakelijk door het maken van een draaiende of verkeerde beweging.

Knieën kunnen deze beweging eigenlijk helemaal niet maken. Doet een knie dat toch, dan kunnen de banden bijvoorbeeld gescheurd zijn. Het is ook mogelijk dat er schade is aan de meniscus of dat je knie uit de kom is geraakt. Uiteraard kijken wij wat er nu precies speelt en stellen wij een programma op maat voor jou samen.

Knieblessure: de nummer 1 klacht

Het is goed om te weten dat een knieblessure de meest voorkomende klacht is. Daardoor weten we ook ontzettend veel over de klacht. Er is een scala aan behandelmogelijkheden om je te laten herstellen van een knieblessure. Wij kunnen je daar alles over vertellen, net als wat je beter wel of niet kunt doen met je knie.

Maak een afspraak met Fysio Arnhem

We dagen je dan ook uit om een afspraak te maken in onze praktijk. Hoe langer je wacht, hoe lastiger het wordt om te herstellen van een knieblessure. Het is niet nodig om de schade aan je knie te verergeren. Schroom daarom niet om ons te bellen of mailen voor een afspraak.

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!