Krijg professionele hulp van Fysio Arnhem bij het herstel van je nekklachten


De wanhoop nabij - Nekklachten zijn eng

Je nek is zo fragiel als wat. Als het mis is in je nek, dan is het vaak goed mis. Nekklachten zorgen voor een vermoeiende en trekkende pijn met vaak hoofdpijn als gevolg. Hoewel je de nodige ibuprofen hebt geslikt, heb je het gevoel dat het eigenlijk niets werkt. Het liefste wil je dat de pijn stopt en dat er een herstelproces op gang komt. Hoe doe je dat?

Geef je schouders en rug de nodige rust

Ibuprofen werkt perfect omdat het je spieren helpt te ontspannen. Het verlicht de pijn die je voelt, de stijfheid waarmee je kampt en het maken van lastige hoofdbewegingen. Hoe ontstaat nekpijn? Veelal komt het door knopen en verklevingen in je spierweefsels. Vaak voel je niet alleen pijn in je nek, maar heb je in de gehele regio last van pijn. Daarom is een behandeling van Fysio Arnhem erop gericht om het gehele gebied in de buurt van de nek te behandelen. We nemen dus ook je rug, schouders en hoofd mee in de behandeling. In eerste instantie proberen we rust te creëren. Dit kan op diverse manieren, dus kijken we wat het beste bij je past.

nekpijn Arnhem

Waar komen nekklachten vandaan?

Het is niet altijd concreet te achterhalen waar nekpijn vandaan komt. Stress kan een belangrijke factor zijn. Dat is echter niet altijd het geval. Je houding, bewegingen en gedragingen hebben eveneens invloed op de pijn die je voelt. Een verkeerde slaaphouding kan ook voor nekpijn zorgen, net als het feit dat je soms te lang met je smartphone in bed ligt.

Uiteraard besteden we aandacht aan al deze zaken. Het is namelijk de manier om jouw klachten te verhelpen en te voorkomen dat nekklachten weer terugkomen.

Een programma op maat

De behandeling die we hanteren bij nekklachten, is gebaseerd op standaarden in de fysiotherapie. Na het zorgvuldig onderzoeken van je klachten, weten we wat we moeten doen. Het is een combinatie van rust, maar ook het ontwikkelen van sterke en soepele spieren.

Een herstelprogramma is op jou afgestemd. We houden rekening met je fysieke mogelijkheden, maar ook hoe je sportieve geschiedenis eruit ziet en hoe je aan je herstel wilt werken. Oefeningen worden met je doorgenomen en we zien je graag vaak terug. Zo kunnen we bijsturen en werken aan een langdurig herstel van je nekklachten.

Maak werk van je nekklachten, kom langs bij Fysio Arnhem

Blijf niet te lang lopen met nekklachten. Dit bemoeilijkt het herstel van je klachten en veroorzaakt alleen maar schade. Wat je reden ook is om niet langs te komen, doe het juist wel. Je hebt namelijk begeleiding nodig om je leven weer op de rit te krijgen. Twijfel niet met het maken van een afspraak, maar doe het meteen!

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!