Op een veilige manier herstellen van je schouderpijn


Snel af zijn van je schouderklachten

Natuurlijk wil je het liefst zo snel mogelijk van je schouderklachten af zijn. Het is een pijn die je overal en altijd voelt. Of je je jas aantrekt, in bed gaat liggen of gewoon andere alledaagse dingen doet, het steekt altijd de kop op. Je wilt je niet beperken in je mogelijkheden, dus wil je zo snel mogelijk van de pijn af. Hoe pak je schouderpijn aan?

Schouderpijn komt veel voor

Een op de vijf mensen heeft weleens last van schouderpijn. Het kan plotseling ontstaan, maar vaak is het proces dat zich langzaam ontvouwt. De pijn is dan ook een uiting van iets dat al veel langer speelt.

Schouderpijn wordt vaak als intense pijn ervaren. Het is een zwaar gevoel en soms heb je het idee dat er van alles mis is. Het is een geruststellende gedachte dat dit vaak niet het geval is.

Schouderpijn ontstaan vaak door ingeklemde spieren en pezen. Vaak is je schoudergewricht uit balans en doen spieren niet wat ze moeten doen. Het gevolg is dat je de controle over je spieren kwijtraakt. Vaak raken ze bekneld en beperken ze jou in je mogelijkheden. En natuurlijk mag de pijn daarin ook niet worden vergeten.

Werken aan sterke spieren in je schouders

Net zoals bij de meeste klachten, is het belangrijk om een periode van rust in acht te nemen. Je kunt niet tot het uiterste gaan, ook al is het doel natuurlijk om de spieren in je schouders weer op kracht te brengen. Wist je trouwens dat het best uniek is wat je schouder allemaal kan? Je kunt er namelijk je arm alle kanten door op draaien. Gewrichten, spieren en pezen zorgen hiervoor. Bewegingen blijven daardoor gecontroleerd en vangen bovendien de nodige klappen op.

schouderpijn Arnhem

Vaak zijn de spieren in het gebied van je schouder sterk verzwakt. Je moet dus serieus aan het werk om zeker te zijn van duurzaam herstel als je last hebt van schouderklachten.

Rustige en gecontroleerde bewegingen

In eerste instantie gaan we aan de slag met oefeningen die je spieren soepel maken. Dit is zeker relevant als je knopen en verklevingen hebt in je schouder. Rustige en bedachtzame bewegingen bevorderen het herstel en geven je schouders rust en ruimte. Vaak ervaar je na een kort tijdsbestek al de nodige verbeteringen.

Een schema van herstel

Herstel van je schouder gaat pas echt beginnen als je start met krachttraining. Spieren krijgen daardoor hun controle terug waardoor het ook weer mogelijk wordt om complexe bewegingen te maken.

Die training die je van Fysio Arnhem krijgt, is helemaal op maat (en natuurlijk in goed overleg) opgesteld. Het is een schema van herstel dat zich richt op het herstellen en voorkomen van schouderpijn. De oefeningen komen voortdurend terug; steeds iets zwaarder en met iets meer herhalingen. Je voelt jezelf sterker worden en dat is precies de reden waarom je een afspraak maakt bij onze fysiotherapeut.

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!