Tennisarm behandeling bij Fysio Arnhem


Pijnlijke, stijve en lamme arm. Mag die tennisarm nu stoppen?

Een tennisarm kan plotseling ontstaan. Vaak is het een collectie van pijn en ongemak die zich concentreert rondom je elleboog. Bij het opstaan kun je last hebben van pijn en tintelingen in de onderarm. Hoewel het na veel bewegen beter aanvoelt, gaat de pijn nooit helemaal weg. Je onderarm draaien of buigen doet ook pijn. Wat doe je er tegen?

Een tennisarm is een peesontsteking

Een tennisarm ontstaan veelal door overbelasting. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als je tennist, maar ook zware werkzaamheden kunnen dit veroorzaken. Als je te lang dezelfde beweging maakt of een verkeerde houding aanneemt, kan de pees in je arm beschadigd raken. Daarmee beschadig je niet alleen de pees, maar raakt ook de spier verstijfd. Daardoor kun je je elleboog veel minder gemakkelijk bewegen.

Pees, spier, gewricht

Om deze voortdurende cyclus te doorbreken, gaan we je pees, je spieren én het gewricht behandelen aan de hand van een programma op maat. We doen ze alle drie tegelijkertijd. Je krijgt bij Fysio Arnhem daarom oefeningen mee die je helpen om je spieren te rekken, je onderarm beweeglijker te maken en meer kracht in je spieren te krijgen.

Heb je last van een tennisarm? Voorkom ergere klachten en maak vandaag nog een afspraak met Fysio Arnhem.

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!