Fibromyalgie behandeling bij Fysio Arnhem


Alles kost pijn en moeite. Komt het ooit nog goed?

De klachten die je voelt, zijn bijna teveel om op te noemen. Je voelt je algeheel onwel. Je hebt last van spier- en hoofdpijn, stramme spieren en je slaapt ook nog eens slecht. Toch weet je niet zeker of het fibromyalgie is. Hoe kun je dit ooit stoppen?

Pijn in spieren en weefsels

Fibromyalgie betekent letterlijk dat je pijn ervaart in je spieren en weefsels. Helaas heeft de wetenschap nog geen oorzaak kunnen vinden, maar wel zijn er mogelijkheden om er iets aan te doen.

parkinson Arnhem

Blijven bewegen is belangrijk

Bij fibromyalgie is het belangrijk om te blijven bewegen. Soms is dat best lastig. Vanwege pijn ben je vaak minder actief. Daarom krijg je van ons rek- en ontspanningsoefeningen om zowel je spieren en gewrichten soepel te houden. Krachtoefeningen zorgen ervoor dat je spieren niet verder afgezwakt raken. Uiteraard krijg je van ons ook de nodige tips hoe je dit in de praktijk kunt vormgeven.

Wat is jouw fibromyalgiescore?

Als patiënt met fibromyalgie heb je er vaak al een lang traject opzitten. De aandoening is nu eenmaal niet eenvoudig te herkennen. Het maakt je onzeker, want je voelt wel degelijk pijn. Bovendien ben je moe, heb je last van duizeligheid en slaap je ook nog eens slecht. Fibromyalgie gaat over pijnbeleving, daarom werken behandelaars met een zogenaamde fibromyalgiescore. Bij elke vraag vul je in hoe sterk je die klacht ervaart. Dat maakt het voor een fysiotherapeut een stuk gemakkelijker om jou effectief te behandelen.

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!