headerimage

Heb je last van Parkinson?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Marilyn, praktijkassistent bij Fysio Arnhem. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Parkinson.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830627 WhatsApp

Wat fysiotherapie kan doen bij Parkinson

Parkinson – Ga niet bij de pakken neerzitten

Bij Parkinson weet je dat het gaat komen. Je kunnen wordt steeds minder. Gelukkig heb je nu de basis nog zelf in de hand, maar toch voelt deze ziekte als een nachtmerrie. Aankleden gaat lastig, net als lopen en eten. Je wilt zolang mogelijk alles zelf doen, maar is dat een optie? Wellicht kan fysiotherapie je hierbij helpen.

Een persoonlijk programma op maat

Zoals je zelf al hebt ervaren, is Parkinson een complexe ziekte en gaat het gepaard met diverse symptomen en klachten. Er zijn diverse behandelopties mogelijk. Als fysiotherapeut richten we ons op vitaliteit en uithoudingsvermogen, maar ook op specifieke vragen en klachten waarmee je bij ons langskomt. Het stadium van de ziekte waarin je zit, vraagt natuurlijk om specifieke oefeningen voor bepaalde spiergroepen. Je wilt eveneens werken aan je balans en evenwicht. Ons programma is dan ook zeer gedetailleerd en op jou afgestemd.

Beginnende Parkinson

Bij beginnende Parkinson kun je nog veel zelf. We proberen in dit stadium je spieren soepel en sterk te maken. Verder werk je met ons aan je evenwicht, je conditie en kracht in je spieren. Daarmee verklein je de kans op blessures in de toekomst.

Gevorderde Parkinson

Bij gevorderde Parkinson gaat bewegen een stuk lastiger. Het bewaren van je evenwicht is niet eenvoudig en ook je uithoudingsvermogen neemt steeds verder af. Bepaalde bewegingen gaan lastig. Je kunt je soms lastig omdraaien in bed. Ook gewoon iets beetpakken, gaat lang niet zo gemakkelijk als voorheen. Wij doen samen met jou oefeningen om bewegingen die je lastig vindt toch te blijven proberen.

Verder leren we je bij Fysio Arnhem om je lichaam goed in de gaten te houden. Zodra je lichaam achteruit gaat, is het belangrijk om ons dat te melden. Dit helpt ons om het programma zo goed mogelijk op jou af te stemmen en in te richten.

Vergevorderde Parkinson

Ondanks het stadium van de ziekte waarin je verkeert, is het belangrijk in beweging te blijven. Doe dit vijf dagen per week. Je hoeft geen half uur achter elkaar te bewegen, je mag het ook verspreiden over de gehele dag.

Heb je altijd gesport en wil je dat graag blijven doen? Ga er dan zolang mogelijk mee door. Er zijn specifieke Parkinson-groepen opgericht die bijvoorbeeld samen gaan zwemmen. Wij kunnen je altijd helpen bij het vinden van zo’n groep.

Wat onze klanten zeggen

Bennie

De Whatsapp chatbot werkte heel goed, communicatie werd op maandagmorgen meteen overgenomen door een mens en de afspraak was moeiteloos gemaakt! Heel makkelijk en laagdrempelig! Ik heb meteen een goede indruk van de praktijk.

Chantal

Ik kon diezelfde dag nog terecht toen ik belde met mijn lichamelijke klacht. Eenmaal bij de praktijk zelf werden er vanwege COVID-19 bepaalde maatregelen toegepast, waar men zich goed aan houdt. Fijn geholpen door de therapeut zelf en tips voor thuis meegekregen.

Eva

Na de behandeling van mijn onderrug, slaap ik beter, kan ik langer zitten, geconcentreerder werken en heb ik in zijn algemeenheid meer energie. Ik weet zeker dat dat door het oefenprogramma komt dat ik kreeg. Ik doe het nog steeds.

1.671 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top